ASİSTAN NASIL OLUNUR
ASİSTAN
Asistan
Asistanlar, üniversitelerde ve yüksek okullarda, bağlı bulundukları kürsünün öğretim ve uygulama çalışmalarında, öğretim üyelerine yardım ederler.
Öğretim üyeleri, üniversite ve yüksek okullarda görevli profesörler ve doçentlerdir. Asistanlar yani öğretim üyesi yardımcıları bir üniversite veya yüksek okulda, bağlı bulundukları kürsünün profesör ve doçentlerinin talimatına göre, öğretim ve uygulama çalışmalarında hazır bulunur; inceleme, araştırma ve tercümeler yaparak, öğretim üyelerine yardımcı olurlar. Bu arada öğrencilere, teorik ve pratik çalışmalarında rehberlik ederler. Asistanlar, üniversite ve yüksek okul hayatında çok faal bir rol alırlar. Her asistan, asistanlık yönetmeliğine göre seçilir ve bir yıl sonra asil kadroya geçer. Asil olarak tayini yapılan asistanlar, dört yıl içinde doktora tezlerini hazırlayıp doktora sınavını başarmak veya altı yıl içinde ihtisaslarını vermek zorundadır lar. Bir asistan doktorun doçent olabilmesi için doçentlik sınavını başarması gerekir.
ASİSTANIN MAAŞI
Araştırma Görevlisi ve Profesör maaşı 2017 ne kadar oldu sorusunun yanıtı geldi. 2016 enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla tüm memurların zamlı maaşları da belli oldu. Enflasyon hesaplaması sonrası araştırma görevlisi maaşı 2017 için 4.369 lira olurken, profesör maaşı 2017 için 7 bin 417 liraya yükseldi.
Memur maaş katsayıları, yüzde 3'lük ocak ayı zammına göre yeniden belirlendi. Maliye Bakanlığı'ndan gelen bilgilere göre, açıklanan enflasyon rakamlarının ardından geçen yılın ikinci yarısına ilişkin enflasyon farkı çıkmadı, memur maaş katsayısı ocak ayı itibarıyla 0,096058'e, taban aylık katsayısı 1,503595'e, yan ödeme katsayısı da 0,030462'ye çıkarıldı.
Bu arada Kamu İktisadi Teşebbüsünde (KİT) sözleşmeli personel ücret tavanı da 5 bin 257,87 liraya yükseldi.
Araştırma Görevlisi ve profesörler maaşız 2017'nin de yer aldığı zamlı memur maaşları tam listesi aşağıdaki gibidir.
Asistan nasıl olunur cümlesinin sonunda soru işareti olması gerekmiyor mu?
YanıtlaSil